Автор Тема: Медицина, хранене и обучение преди състезание.  (Прочетена 3636 пъти)

Неактивен tpetrov

  • Инициатор
  • Професор
  • *****
  • Публикации: 552
  • Karma: +14/-5
    • http://pigeons-bg.com
    • Ел. поща
  • Skype: tgpetrov
Около шест седмици преди първото състезание, всички птици следва, ако те са били третирани правилно да бъдат пред завършване на линеене Заради бездействието по време на линеенето и благодарение на храненето, високите мазнини и протеин за този случай, птиците са с допълнително тегло.

За да се справи с това те трябва да се хранят с олющена слънчоглед сутрин, и фураж от ечемик само в вечер. Птиците бързо ще свикнат, в продължение на дълги периоди на тази диета, и едва тогава човек трябва да започне обучението на ятото. За да накарате птиците да излязат на състезание, които не са годни е грешно, грешно, грешно, и не трябва да се опитва на всяка цена.

Необходимо е също така по това време  да се лекува срещу: Кокцидиозата, Mycoplasmosis, гангрена и да изчистите въздушни мехурчета.

Смесете една чаена лъжичка на Tylan, една чаена лъжичка на Emptryl, шест супени лъжици на Terravit (не Terramycine, трябва да има витамини), една чаена лъжичка на тези смесени прахове върху един литър питейна вода. След това добавете един dessertspoon на Sulfamethazine на същата този литър вода и третирайте в продължение на пет дни. Тези заболявания, възникващи по-често като обикновена настинка, така че за един ден на всеки четири до шест седмици трябва да третираме  птиците с тази смес. Така ще се запазят от тези нежелани нашественици в залива, без изграждане на имунитет към лекарството, което е голям проблем в целия свят. Най-голямата тайна, по отношение на климатик гълъб за състезание, не е как да го направи връх, но напротив, как да го предпази от пика преди състезанието в събота.

Ние сме в сряда сутринта преди първото състезание, те са били хранени с  олющени сутрин слънчоглед и ечемик  вечер. Птиците са все още пълен плътен, но леки като перце, и са готови за добър фураж с най-малко 60% Царевица..

Това, ако е прилагано правилно ще направи връх птица в събота сутринта, готов за пътя към дома.

Сега е събота и чакаме завръщането на птиците, винаги трябва да има топла вода , завързана с електролити и мед или преварена подсладена вода.

За събота и неделя хранене, правите следната смес.

Петлитрова пластмасова кофа, пълна с ечемик плюс същите количества пшеница и разбъркайте добре. Вземете малка купичка супа и дванадесет препълнени лъжици вид квасна гъбичка или бирена мая. За да добавите една чаша пресен лимонов сок, това ще отнеме около шест средни лимони. Изсипете сок над маята и се разбърква, докато тя прилича на сос, след това се изсипва върху пшеницата и ечемика и разбъркайте добре.В рамките на два часа, няма следа от маята и лимонов сок;те са усвоени в храната .

 Обелват слънчоглед отново и вечер Ечемик. Нормалната дажба на хранене е една чаша на десет гълъби, не  позволявайте да ти е жал за тях, защото ако надвишите това съотношение, можете да съжалявате за тях, когато те трябва да летят до дома в събота, и да съжалявате за себе си, когато  по-строгия конкурент те бие отново.

Един ден в седмицата на чесън също е добре за гълъбите, но аз чувствам, че трябва да сте наясно за един друг много важен фактор. Гълъби, които имат редовно лекарства във водата е известно, 1е намалят разходите си за прием на вода, състезателни гълъби, които има намаление от 10% вода в продължение на период от една седмица ще има намаление в изпълнение на около 40%. Това също може да ви извади от строя на наградите, така че това, което казвам, е това,  което можем да сложим като лекарство или лечение в храната, моля, направете го по този начин и да използват водата възможно най чиста.

  Джак Беркел

Forum - Bulgarian pigeons selection