Автор Тема: Ваксинации  (Прочетена 1589 пъти)

Неактивен tpetrov

  • Инициатор
  • Професор
  • *****
  • Публикации: 552
  • Karma: +14/-5
    • http://pigeons-bg.com
    • Ел. поща
  • Skype: tgpetrov
Ваксинации
« -: Ср 23 Януари, 2013, 22:29:47 »
        Paramyxo Virus

Аз намирам много успешно да се направи посявка на младите птици, когато се отбиват от родителите си. Има три добри продукти на пазара - Chevivac P200, Nobivac и PMV I. външен въшки продукт, IO декори, също се използва в деня на отбиването да помогне срещу всички кръвосмучещи паразити. Друг продукт Авио Ekto / Ендо също е много полезно. През месец март гълъбите може  отново да се ваксинират срещу Paramyxo.  Правете нещата правилно и използвате правилните ваксини. Спрете да слушате съвети на всеки гълъбар. Те само ви обърка. Не мога да повярвам на проблема, който имате когато Paramyxo атакува таванско помещение. Така че бъдете внимателни.
     Вирус на шарка

Това е абсолютно необходимо да се направи ваксинация на вашите гълъби срещу шарка. Таванско помещение, което привлича вируса на едрата шарка е недостъпно за възпалени очи. Също така е много неприятно за гълъбите. За тях е трудно да се хранят и външния им вид е грозен. Точното време, за да се направи посявка срещу този вирус е, когато всички млади птици са отбити и са в надпреварата таванско помещение. Това е периодът, през февруари / март. Харесва ми продукта Medipox и аз открих, че е стабилен продукт. Също са открили, че няколко години посевки не растат като аз го искам, но моите гълъби никога няма да се шарка.

Salmonella / паратиф инокулация

Това е мъдро да се направи посявка срещу посочените по-горе бактерии, тъй като разходите за лечение, за да се запази тази група под контрол. Ако вашия гълъбарник получи тези бактерии, лечение на десет дни е необходимо да го контролира. Затова ми харесва да направя ваксина на всички мои гълъби (птици за разплод и раса) срещу него. На първо място трябва да се отнасяме към вашите гълъби в продължение на десет дни, за да се гарантира, че бактериите не присъстват в тях. Седем дни по-късно можете да ваксинирате гълъбите. Което и да е от следните продукти могат да се използват за десет дни лечение: Baytril, YBD Trimeto Plus, Altabactine, коремен Cure, Mediprim, 7 в 1, Chevimulen T, фуразолидон + и Furazol.

Седем дни след това лечение може да се направи посявка с автогенен Bacterin паратиф или Chevivac-S, или ОЕБ ваксина паратиф.

Уверете се, че посявка два пъти, когато използвате автогенен Bacterin паратиф или паратиф ОЕБ. Подходящо време за ваксиниране на птиците срещу паратиф / Salmonella е през месец март.

По Стреак Дерик

Forum - Bulgarian pigeons selection

Ваксинации
« -: Ср 23 Януари, 2013, 22:29:47 »