Автор Тема: Повече информация за аквариумните рибки :)))  (Прочетена 772 пъти)

Неактивен BGSelection

  • Нов
  • *
  • Публикации: 12
  • Karma: +0/-0
    • Ел. поща
Едва ли има дом на тази Земя, в който да няма домашен любимец. Дали ще са котки, кучета, папагали или други животни, те носят радост на стопаните си. За  декоративните рибки е известно, че те са най – предпочитани за отглеждане в аквариум, в домашни условия. Те се групират в няколко вида: харицидови, живородки, лабиринтови, цихлиди, шаранообразни, сомчета и топлолюбиви шаранови.

Аквариумните рибки са много красиви и са подходящи за всеки дом или офис. Разбира се и те се нуждаят от специални грижи. За да отглеждате тези рибки в дома си трябва да се подготвите. Основното нещо, което трябва да си закупите преди рибките са аквариума и принадлежностите към него. Предимно аквариума е стъклен, с различна големина (зависи от броя на рибите, които ще гледате) и форма. Към него трябва да си купите нагревател (с него ще поддържате подходящата температура на водата), флуоресцентна лампа (за подходяща светлина), филтър за водата и термометър ( за измерване на температурата на водата).

Следващата стъпка е да намерите подходящо място за аквариума, където не може да се събори. Оборудван със всичките си части идва ред на декорацията. В аквариума задължително трябва да има настилка на дъното (тя представлява съвкупност от пясък и камъчета), растения, корени от дървета и т.н. Подредбата им зависи от вашето развито въображение и естетически вкус. Не на последно място са и рибките, които ще обитават вашия аквариум. Когато си купувате рибки, трябва да внимавате от какъв вид са, защото някои видове са агресивни спрямо другите. И след правилния подбор на аквариумни рибки, може да се любувате спокойно на новите Ви домашни любимци.

И те като всеки друг жив организъм имат нужда от храна. Храната е пакетирана и може да си я закупите от зоомагазина. Тя може да бъде на люспи, гранули и таблетки като съдържа в себе си яйца, животински продукти, зеленчуци, планктон, риба и др. В зависимост от това дали отглеждате хищни или растителноядни аквариумни рибки. Не трябва да прехранвате рибките.

Когато са малки е необходимо да им давате храна най-много 4 пъти на ден, като количеството толкова, колкото могат да изядат за 2 мин. За възрастните рибки  е достатъчно да се хранят 2 пъти дневно.

Правилното хранене на аквариумните рибки и поддръжката им ще ги поддържа здрави с прекрасни цветове. Насладете се на тяхната красота и успех в отглеждането им.

Forum - Bulgarian pigeons selection